Vaak mogen burgers meepraten over de inrichting en uitvoering van een groot overheidsproject. Zoals bij Ruimte voor de Rivier langs de IJssel. Om al die ervaringen van burgers met overheden, beleid en participatie eens vast te leggen, schrijft Sonja van der Arend in opdracht van Stichting IJsselhoeven een roman. Landwerk geeft de roman uit.

Voor het boek hebben tien IJsselbewoners – van Westervoort tot Kampen – hun ervaringen gedeeld. Van der Arend vertaalt alle informatie naar een fictief maar levensecht verhaal  in een denkbeeldige buurtschap langs de IJssel.

Help het boek uit te brengen

De roman is interessant voor burgers die in de toekomst iets willen of moeten met burgerparticipatie, maar is zeker ook goed leesvoer voor professionals. Het boek verschijnt in mei. Om de publicatie te financieren, zoekt Stichting IJsselhoeven crowdfunders. Enthousiast over dit idee? U kunt een donatie doen op voordekunst.nl
Bij het boek hoort ook de theatervoorstelling Groene Rivier, over de gebeurtenissen rondom de totstandkoming van Hoogwatergeul Veessen Wapenveld.

Otter in Brussel

Van der Arend schreef eerder ‘Een otter in Brussel’, over de ingewikkelde relaties tussen experts en beleidsmakers, bestuurders en burgers, lokale overheden en de Europese Unie, aan de hand van de Kaderrichtlijn Water.