landwerk logo

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nieuwe bestemmingen of uitbreidingen eenvoudig mogelijk maken in de RO

3 juni 2015 @ 13:30 - 16:30

€50

naeb-logoEen initiatiefnemer wil een nieuwe bestemming of uitbreiding realiseren. Hoe gaat u hier als gemeente mee om? In dit seminar in het kader van het programma Nu al Eenvoudig Beter kunt u kennismaken met twee succesvolle methoden.

De gemeente Albrandswaard heeft een eigen systematiek ontwikkeld om bestemmingsplanwijzigingen heel soepel te laten verlopen. Deze is onder meer toegepast bij de realisatie van het eerste waterstofpompstation in Rhoon. Kenmerken van de aanpak zijn: (1) eerst beantwoording van de vragen ‘waarom dit’ en ‘waarom daar’, (2) het plan op hoofdlijnen gaat eerst naar de gemeenteraad, (3) met een anterieure overeenkomst tijdig inzicht geven in kosten en procedure, (4) ondersteuning bij aanleveren gegevens.
Initiatiefnemers, wethouders en afdelingshoofd zijn er allemaal blij mee. Sander van Schagen van de gemeente licht de werkwijze toe. Waar zit de winst en is de aanpak eenvoudig over te nemen door gemeenten?

De gemeente De Wolden heeft voor de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied niet gekozen voor een nieuw bestemmingsplan maar voor een beheersverordening. Alhoewel een beheersverordening niet op ontwikkelingen is gericht heeft De Wolden met de samenstelling van afwijkingsmogelijkheden een zeer functioneel plan vastgesteld. Het resultaat: eenvoudige procedures en kostenbesparingen voor zowel ondernemers, inwoners en gemeente.

Programma

13:15Inloop
13:30Introductie
13:35Sander van Schagen zet de methodiek van de gemeente Albrandswaard uiteen
14:10Vragen en discussie
14:45Pauze
15:15Jenny Nijzing en Ramon ter Stege van de gemeente De Wolden lichten de inzet van de beheersverordening toe
15:45Vragen en discussie
16:30Afsluiting

Aanmelden

[contact-form-7 id=”2515″ title=”NAEB 3 juni bestemmingsplan en beheersverordening”]

Gegevens

Datum:
3 juni 2015
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
€50
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Centraal Museum Utrecht
Nicolaaskerkhof 10 Utrecht