Met het verschijnen van de structuurvisie infrastructuur en ruimte is het Nederlandse landschapsbeleid op nationaal niveau beëindigd. Niet gedecentraliseerd, maar stopgezet. Daarmee hangt de verantwoordelijk van de overheid voor het landschap in de lucht. Wie wil, mag ‘m pakken.

Hoog tijd voor een goed gesprek over de vraag wie verantwoordelijk is voor het Nederlandse landschap. Of wie zich verantwoordelijk voelt. Dat organiseert Landwerk op vrijdag 20 juni tijdens de Landschapstriënnale 2014 in Park Lingezegen. We gaan het debat voeren met vertegenwoordigers van de overheid (onder meer gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van de provincie Gelderland, dijkgraaf Roelof Bleker van Waterschap Rivierenland en wethouder Gert-Jan te Gronde van gemeente Winterswijk), van maatschappelijke organisaties (Marieke van der Werf van Landschapsbeheer Nederland en Sylvo Thijsen van Staatsbosbeheer), van het Planbureau voor de Leefomgeving (Keimpe Wieringa) en de Rijksadviseur voor landschap en water Eric Luiten. Ook zal er een vertegenwoordiger van het rijk aansluiten.

Het debat duurt van 14:30 tot 17:30 uur. Daarna kunt u aansluiten voor een Midzomerdiner in de buitenlucht, waar u uw gesprek over het Nederlandse landschap kunt voortzetten onder het genot van een Italiaanse maaltijd.

Meer informatie en aanmelden >