Op 24 september is een een nieuw wandelroutenetwerk geopend in de regio tussen Rotterdam en Den Haag: Hof van Delfland. Hiermee is 900 kilometer wandelroute ontsloten voor bewoners en recreanten. Het wandelroutenetwerk werkt volgens een ‘knooppuntensysteem’. Al lopend, of via een digitale routeplanner of een app, kan iedereen makkelijk zijn eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen.

Op dezelfde dag heeft Wandelnet een landelijke knooppuntenplanner gelanceerd. Hiermee kan op eenvoudige wijze een wandeling worden uitgestippeld. Er is een start gemaakt met het netwerk van Hof van Delfland, later zullen ook netwerken uit andere provincies worden toegevoegd.

Deze knooppuntsystemen winnen terrein in Nederland. Behalve in een aantal regio’s in Zuid-Holland zijn ook wandelnetwerken te vinden in Brabant, Overijssel, Limburg, Gelderland en Noord-Holland. Hiermee wordt ingespeeld op de groeiende wandelbehoefte in Nederland. Het is veruit de meest populaire recreatieve activiteit in Nederland.