Tijdschrift Landwerk, juni 2019

In Landwerk nummer 2 o.a.:

Het gaat niet goed met de bietenteelt in Nederland

De Europese suikersector beleeft de ergste crisis ooit, stelde de Europese organisatie van suikerbietentelers eind 2018. Wat is er aan de hand in de teelt van toch een belangrijk gewas in de bouwplannen?

Nederland na 6 meter zeespiegelstijging

Het Deltaprogramma gaat uit van maximaal 1 meter zeespiegelstijging in het jaar 2100. Ondertussen denken ontwerpers en onderzoekers al vast na over hoe ons land er in het ergste geval uit zou moeten zien.

Water te veel, water te weinig

Minister Van Nieuwenhuizen maakte 7 miljoen euro vrij voor maatregelen om in de zandgebieden water op te slaan. Wat kun je met dat geld doen en hoe ver zijn we eigenlijk al met onze kennis?

De Blauwe Omgevingsvisie 2050 – Een visiekaart als visitekaartje van waterschappen?

Waterschappen hoeven volgens de nieuwe Omgevingswet geen omgevingsvisie te maken. Waterschap Vallei en Veluwe koos ervoor er wél een op te stellen, in de overtuiging dat water onderdeel is van veel kansrijke oplossingen in het stedelijk en landelijk gebied.

‘Mislukte reconstructie schande voor Brabant’

Het primaire doel van de reconstructie, de afwaartse beweging van veebedrijven van woonkernen en natuurgebieden, is niet gerealiseerd, meent oud-voorzitter ZLTO Hans Huijbers.

Park Lingezegen: versterken wat er al is

Jan Willem Kamerman zwaait af als directeur van Park Lingezegen. Een park dat voortbouwt op dat wat er was, waarin de omgeving zo veel mogelijk wordt betrokken.

Kunstwerk wordt participatieproject

Kunstenaar herman de vries maakte aarduitwrijvingen van Noord-Hollandse aarde, aarde die schoolkinderen verzamelden.