participatie@groeneruimte

14,90

Uitverkocht

Beschrijving

Dit boek gaat over participatie van burgers in de groene ruimte: natuur- en recreatiegebieden, parken, openbare tuinen, het groen in de straat. De informatie in dit boek is bedoeld voor iedereen die op één of andere wijze betrokken is bij het vormgeven en beheren van de groene ruimte: zoals ontwerpers, beleidsmakers en natuur- en wijkbeheerders.

Het is in het bijzonder bedoeld voor jonge professionals of professionals die gaan beginnen met participatie. Maar ook burgers die de overheid willen meenemen in initiatieven voor de groene ruimte, vinden in dit boek veel bruikbare elementen. Met dit boek onder handbereik kun je participatieprojecten voorbereiden, analyseren en evalueren. In een noten­dop staan de belangrijkste zaken beschreven die participatie tot een succes kunnen maken.

De handreikingen kun je in veel situaties toepassen: van ontwerptrajecten die de overheid initieert tot initi­atieven van bewoners voor bijvoorbeeld het realiseren van een gezamenlijke binnentuin, van korte acties tot langdurige interactieve communicatie tussen groenbeheerders en het publiek.

“De studenten zijn er in geslaagd nieuwe verbanden te leggen tussen het beheren en inrichten van de buiten­ruimte en datgene wat in de maatschappij leeft. Zij hebben haast spelenderwijs nieuwe perspectieven gecreëerd voor de groene professionals in de stedelijke omgeving. “ Wim Timmermans, Lector Groene Leefomgeving van Steden, Hogeschool Van Hall Larenstein

Extra informatie

Auteur(s)

Frans van den Goorbergh, Juul Scheffers

ISBN-13

9789077824603

Uitgeverij

Landwerk, 2012

Pagina's

96

Taal

Nederlands

Geïllustreerd

full colour

Mediatype

boek

Omslag

paperback

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “participatie@groeneruimte” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *