Recreatie en landschap 1900 – 2009

15,00

Beschrijving

Van bermtoerisme tot Dance Valley

Is de natuur uit de Verkade-albums nog wel geschikt als recreatie-omgeving voor de Generatie Einstein? Jongeren van nu recreëren terwijl de computer, de iPod en de televisie tegelijkertijd aanstaan. Is de aanleg van fiets- en wandelpaden in gebieden die rust en ruimte bieden voor deze generatie wel voldoende? Dat is de vraag die centraal staat in Recreatie en Landschap 1900-2009 – Van bermtoerisme tot Dance Valley.

Al meer dan honderd jaar bemoeien natuurbeschermers – onder wie de beroemde Jac. P. Thijsse – beleidsmakers, ontwerpers, recreatieonderzoekers en andere experts zich met de manier waarop mensen in het landelijk gebied hun vrije tijd doorbrengen. Er is zelfs een ministerie geweest dat recreatie als één van de centrale beleidsdoelen had. Nu is recreatie overal aanwezig, behalve in het beleid. De vraag is wat dat betekent voor de recreant, maar ook voor alle experts die zich met het onderwerp bezighielden en -houden.

Recreatie en Landschap maakt duidelijk dat het vormgeven van recreatiemogelijkheden in het Nederlandse landschap tegenwoordig meer omvat dan de aanleg van paden of terreinen. Mensen willen recreëren in een landschap dat past bij hun levenswijze, hun persoonlijke ideeën, hun gemoed en de nukken van alledag. Misschien hebben ze daarbij helemaal geen beleid of experts nodig.

Extra informatie

Auteur(s)

Martin Woestenburg, Jaap Lengkeek, Wim Timmermans

ISBN-13

9789077824092

Uitgeverij

Landwerk, 2009

Pagina's

80

Taal

Nederlands

Mediatype

boek

Bindwijze

paperback

Omslag

kleurenomslag

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Recreatie en landschap 1900 – 2009” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *