Op 10 april 2012 overhandigde Bram van de Klundert zijn boek Expeditie Wildernis – ervaringen met het sublieme in de Nederlandse natuur aan Chris Kalden (directeur van Staatsbosbeheer) en Jan Jaap de Graeff (directeur van Natuurmonumenten). ‘Expeditie Wildernis’ is de nieuwste uitgave van Uitgeverij Landwerk en de KNNV-uitgeverij.

Bram van de Klundert (programmamanager WNF) verbleef verspreid over 2009 steeds een week lang in de tien “wildste” Nederlandse natuurgebieden. In een hutje of Mongoolse tent, zonder telefoon, radio of boeken. Vier dagen alleen en dan een dag en een nacht met een inspirerende logé.

Tijdens de boekpresentatie pleitte Wouter Helmer (directeur ARK) voor een toekomst met meer wildernis, wilde dieren en natuurlijke processen. Mathijs Schouten (hoogleraar WUR en natuurfilosoof) beschreef de visie van mensen op wildernis door de eeuwen heen. Henk Manschot (em. hoogleraar aan de UvH) bekeek wildernis vanuit een humanistisch perspectief. Tot slot ging auteur Van de Klundert zelf in op de toekomst van wildernis in Nederland.


Bestellen

U kunt het boek Expeditie Wildernis bestellen in de webwinkel van Uitgeverij Landwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *