De nevengeul van Kampvoort

11,50

Uitverkocht

Beschrijving

Roman over burgerparticipatie

Steeds vaker mogen burgers meepraten over de inrichting en uitvoering van grote overheidsprojecten. Veel minder vaak wordt in beeld gebracht hoe burgers dat eigenlijk aanpakken en beleven.  Daarom schreef Sonja van der Arend een roman over, voor én met burgers die participeerden bij Ruimte voor de Rivier-projecten langs de IJssel. Het resultaat is een boeiende roman; niet alleen bijzonder leerzaam voor alle burgers die in de toekomst iets willen of moeten met burgerparticipatie, maar zeker ook goed leesvoer voor professionals.

Door de unieke werkwijze, samen met bewoners een roman opzetten, beschrijft het boek de ervaringen van bewoners van binnenuit. Tien IJsselbewoners – van Westervoort tot Kampen – deelden hun inzichten en ervaringen. Van der Arend vertaalde alle informatie naar een fictief maar levensecht verhaal in een denkbeeldige buurtschap langs de IJssel.
De roman is een pleidooi voor meer liefde tussen burger en ambtenaar. “Burgers zien ambtenaren te weinig als mensen en vice versa, waardoor participatie vaak uitloopt op frustratie en wantrouwen”, aldus van der Arend.

Als u het boek bestelt in combinatie met ‘Een otter in Brussel’, de debuutroman van Sonja van der Arend, betaalt u geen verzendkosten en bespaart u € 2,50. Bestel dan hier.

Extra informatie

Auteur(s)

Sonja van der Arend

ISBN

9789077824139

Uitgeverij

Landwerk, 2016

Pagina's

140

Taal

Nederlands

Geïllustreerd

full colour

Mediatype

boek

Bindwijze

gebonden

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De nevengeul van Kampvoort” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *