Een otter in Brussel

10,00

Beschrijving

Waterkwaliteitsroman

Op een gewone ochtend op kantoor krijgt Henk Vleugel, aquatisch ecoloog bij het waterschap Doezel en Hoedt, een ogenschijnlijk onschuldig aanbod: wil hij de Europese Kaderrichtlijn Water gaan uitvoeren? Henk is verheugd en vereerd,  maar hij twijfelt of hij de juiste persoon is om dit werk te gaan doen. Dan ontmoet hij Katelijne van Zwaay, een juriste bij de EU met veel verstand van Europese richtlijnen. Binnen enkele weken komt zijn nieuwe bestaan als beleidsambtenaar in een stroomversnelling.

Kan Henk de Kaderrichtlijn Water gebruiken bij het realiseren van zijn droom, een drastische verbetering van de waterkwaliteit in Doezel en Hoedt? Is hij wel op zijn plaats in zijn nieuwe functie, en wat vindt zijn vriendin er eigenlijk van? En wat ziet de flitsende juriste uit Brussel in hem, de nogal schuchtere waterschapsecoloog?

‘Een otter in Brussel’ verkent de ingewikkelde relaties tussen experts en beleidsmakers, bestuurders en burgers, lokale overheden en de Europese Unie. Allemaal staan ze voor de vraag: hoe krijg ik wat ik wil, als kennis en macht niet werken?

Bestelt u het boek samen met haar nieuwste roman ‘De nevengeul van Kampvoort’ dan bespaart u €2,50 verzendkosten. Bestel dan hier.

Extra informatie

Auteur(s)

Sonja van der Arend

ISBN-13

9789077824085

Uitgeverij

Landwerk, 2013

Pagina's

128

Taal

Nederlands

Mediatype

boek

Omslag

paperback

1 beoordeling voor Een otter in Brussel

  1. Monique Jonker

    Een roman op het grensvlak van wetenschap, beleid en maatschappij. Voor wie meer wil weten over de Kaderrichtlijn Water, maar geen zin heeft ingewikkelde teksten met veel wettelijke termen te lezen. Wie al wat kennis heeft van de KRW, zal glimlachen om de gekozen personages die symbool staan voor de verschillende partijen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *