Ode aan de flora van Deventer

5,00

Beschrijving

Wilde planten van Deventer en hun bewonderaars

In en rond Deventer blijken heel veel wilde plantensoorten voor te komen. Een aantal dijken en uiterwaarden staat daar bekend om. Maar er is veel meer.
Rondom de stad liggen landgoederen met oude bossen, er zijn oude en nieuwe natuurgebieden en ook in de stad blijken bijzondere soorten te groeien. Vele vrijwilligers en professionele onderzoekers hebben de kennis hierover bij elkaar gebracht. De auteurs hebben de enorme hoeveelheid aan gegevens van de flora van Deventer naar een leesbaar boek omgezet.

Zonder de inzet van de Plantenwerkgroep Deventer van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) en het Instituut voor natuureducatie en natuurbeleving (IVN) zou deze uitgave niet tot stand zijn gekomen. Ecogroen heeft het merendeel van het werk verzet door vele hoofdstukken te schrijven en is ook sponsor van het boek. De gemeente Deventer ten slotte heeft het maken van het boek gecoördineerd en financieel mogelijk gemaakt.

Al met al een mooie vorm van participatie die tot een fraai geïllustreerde uitgave heeft geleid. Deventer heeft veel natuurlijke schatten en die worden zo bij een veel groter publiek bekend.

Extra informatie

Auteur(s)

Martin Heinen, Gerrit Hendriksen, Erik Lam, Han Brendeke, Ben de Winder, Michiel Bussink, Maarten Zonderwijk

ISBN-13

9789077824207

Uitgeverij

Landwerk, 2022

Pagina's

320

Taal

Nederlands

Geïllustreerd

full colour

Mediatype

boek

Bindwijze

gebonden

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ode aan de flora van Deventer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *