Praktijkgericht onderzoek in de ruimtelijke planvorming

31,95

Beschrijving

Methoden voor analyse en visievorming

Ruimtelijke planvormers zoeken naar oplossingen voor ruimtelijke vraagstukken. Vaak ligt de nadruk op de oplossing, maar geen oplossing zonder gedegen onderzoek. De uitgave ‘Praktijkgericht onderzoek in de ruimtelijke planvorming’ biedt een uitgebreid overzicht van beschikbare onderzoeksmethoden in de verschillende fasen van de planvorming.

Onder redactie van Wim Simons en Dick van Dorp van hogeschool Van Hall Larenstein schrijven experts in het vakgebied over diverse methoden van onderzoek. Zoals methoden voor (sociaal)ruimtelijke analyses en analyses van het landschap, het landschapsbeeld en de historie van het landschap. Er is uitgebreid aandacht voor manieren om vast te stellen hoe gebruikers een gebied waarderen, om de ruimtelijke kwaliteit te analyseren en voor methoden van visuele landschapsanalyse met GIS-technieken. Ook wordt ingegaan op onderzoek naar watersystemen en op methoden voor visievorming, zoals het gebruik van referentie- en scenariostudies.

Niet eerder was een boek zo volledig in de beschrijving van praktijkgerichte onderzoeksmethoden in de ruimtelijke planvorming. Een must have voor ruimtelijke planners.

 

Extra informatie

Auteur(s)

Wim Simons, Dick van Dorp

ISBN-13

9789077824191

Uitgeverij

Landwerk, 2014
(5e herziene druk 2022)

Pagina's

260

Taal

Nederlands

Geïllustreerd

full colour

Mediatype

boek

Bindwijze

gebonden

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Praktijkgericht onderzoek in de ruimtelijke planvorming” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *