Regio’s om van te smullen

29,90

Beschrijving

Handboek regionale landbouw met het Overijsselse Vechtdal als voorbeeld

Regionale landbouw heeft de toekomst. Dat is tenminste de stellige overtuiging van de auteurs Harry Donkers en Victor Immink. In dit boek combineren zij hun theorie met het succesverhaal van de Vechtdal Voedselgemeenschap, om zo ook andere regio’s te inspireren tot regionale landbouw.

De voortschrijdende mondialisering is ook in de landbouw duidelijk merkbaar. Een groeiende groep mensen voelt zich hier niet prettig bij, en richt zich liever op de regio. Regionale land-bouw richt zich op de menselijke maat: een mooie regio, waar het goed toeven is, waar boeren eerlijke producten maken waar ze een eerlijke prijs voor krijgen en consumenten voedsel kopen dat ergens naar smaakt. In het Vechtdal sloegen boeren de handen ineen en wisten samen met verwerkers en winkels een sterk merk neer te zetten. Daarmee wordt niet alleen voedsel verkocht, maar ook recreatieve arrangementen (samen met recreatiepartijen), en uiteindelijk vooral de streek zelf (samen met natuur- en landschapsorganisaties).

Regio’s om van te smullen is een uitnodiging aan mensen uit de praktijk, onderzoekers, bestuurders en medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen, om zich in de regionale landbouw te verdiepen. Het boek is bovendien heel geschikt voor studenten plattelandsontwikkeling en ketensamenwerking aan hogescholen en universiteiten.

Extra informatie

Auteur(s)

Harry Donkers en Victor Immink

ISBN-13

9789077824078

Uitgeverij

Landwerk, 2008

Pagina's

320

Taal

Nederlands

Mediatype

boek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Regio’s om van te smullen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *