Steeds vaker mogen burgers meepraten over de inrichting en uitvoering van grote overheidsprojecten. Veel minder vaak wordt in beeld gebracht hoe burgers dat eigenlijk aanpakken en beleven.  Daarom schreef Sonja van der Arend een roman over, voor én met burgers die participeerden bij Ruimte voor de Rivier-projecten langs de IJssel.

Op 20 mei presenteert van der Arend haar nieuwe roman bij de première van de theatervoorstelling ‘Groene Rivier’ over de gebeurtenissen rondom de totstandkoming van Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. Opdrachtgever van zowel het theaterstuk als de roman is de Stichting IJsselhoeven.

denevengeulvankampvoortDoor de unieke werkwijze, samen met bewoners een roman opzetten, beschrijft het boek de ervaringen van bewoners van binnenuit. Tien IJsselbewoners – van Westervoort tot Kampen – deelden hun inzichten en ervaringen. Van der Arend vertaalde alle informatie naar een fictief maar levensecht verhaal in een denkbeeldige buurtschap langs de IJssel.

‘De nevengeul van Kampvoort’ kost € 11,50 en is te bestellen via onze webshop.

Als u het boek bestelt in combinatie met ‘Een otter in Brussel’, de debuutroman van Sonja van der Arend, betaalt u geen verzendkosten en bespaart u € 2,50.

3 reacties

 1. Ha! Ik wil graag ingaan op die combinatie-deal, maar de webshop kan hem niet uitvoeren! Groet, Marije

  1. Hallo Marije,
   Dat ga ik even voor je uitzoeken, ik kom er op terug!

   Vriendelijke groet,
   Lotty Nijhuis

 2. We hebben het opgelost door een combipakket aan te maken. Met een korting van 2,50, hetzelfde bedrag als de verzendkosten. Zie webwinkel.